Congres Netwerk VS 1ste lijn

Hoe duurzaam ben jij, zijn wij? 

Countdown

Een congres voor leden van netwerk VS 1ste lijn

De zorg is verantwoordelijk voor 7% van de totale jaarlijkse Nederlandse CO2-uitstoot. Als verpleegkundig specialist kun je zelf bijdragen aan een reductie ervan. Daarom hebben we als thema van het congres gekozen voor duurzaamheid. En dan het begrip duurzaamheid in de brede zin van het woord. Hier hoort niet alleen de gezondheid van het milieu bij maar ook de gezondheid van de patient en jouw eigen gezondheid als verpleegkundig specialist. Want hoe beter jij in je vel zit, hoe beter jij voor jouw omgeving kunt zorgen. Om je meer bewust te maken hebben we een mooi programma in elkaar gezet waarmee we je op weg helpen met duurzame inzichten, praktische tools en inspiratie voor je persoonlijke ontwikkeling!

Wanneer?

Woensdag 27 september 2023 van 9:00-17:30

Event met 118 deelnemers

Maximum aantal deelnemers

In Veenendaal

van der Valk hotel -en congreslocatie 

180 euro

Leden van netwerk VS 1e lijn betalen €135,-

Het programma

 • 09:00 - 09:45 Ontvangst en registratie
 • 09:30 - 09:45 Opening voorzitter 
 • 09:45 - 10:45 Medicijnresten in grond- en oppervlakte water
 • Pauze
 • 11:00 - 12:30 Duurzaamheid in de huisartsenpraktijk  
 • 12:30 - 13:30 Lunchbreak
 • 13:30 - 14:15 De zin en onzin van aanvullende diagnostiek
 • 14:15 - 15:00 Positieve Gezondheid
 • Pauze 
 • 15:15 - 17:30 Trouw aan jezelf
 • 17:30 - 18:30 Borrel en afsluiting 

Go Green!

Voor een duurzame toekomst als verpleegkundig specialist

Trouw aan jezelf

Juriaan is een trendsettende arts met nieuwe visie op gezondheid en vitaliteit. Jaren geleden heeft Juriaan het roer in zijn huisartspraktijk volledig omgegooid na zelf een burn-out meegemaakt te hebben. Hij heeft zelf aan den lijve ervaren dat symptoombestrijding middels bijvoorbeeld medicatie geen structurele oplossing biedt wanneer de werkelijke oorzaak van de klacht niet aangepakt wordt. Voor een betere behandeling heb je een andere visie nodig. Een visie waarbij je oude denkpatronen loslaat, je lijf leert voelen, contact maakt met je innerlijke drijfveren, en waarbij je ongemak en pijn leert dragen. Juriaan leert je hoe je dat doet, wat daarbij komt kijken en waarom dit je leven verandert.

Dokter Juriaan in het Theater

Sprekers

Duurzaam geneesmiddelengebruik

Jelle Roorda

Medicijnresten in grond- en oppervlaktewater Het gebruik van geneesmiddelen leidt uiteindelijk ook tot vervuiling van het water in de beken en rivieren.

Hoe komt dat? Is dat te voorkomen?

Wat kan ik als voorschrijvend verpleegkundig specialist doen om hier bewuster mee om te gaan?

De groene huisartsenpraktijk


Dennis Pot

Laat je inspireren door de eerste groene huisarts van Nederland. Dennis is huisarts in Hilversum en oprichter van degroenehuisarts.nl en heeft als missie anderen te inspireren om stappen te zetten om te verduurzamen. 

Na deze sessie weet je welke kleine stapjes je zelf al kunt zetten om jouw praktijk groener te maken. 

De zin en onzin aanvullende dagnostiek

Ron Winkens

Soms overweeg je na het stellen van een diagnose om nog aanvullende diagnostiek in te zetten. Maar is dat echt wel zinvol om te doen?

Laat je door Ron inspireren om op een meer duurzame manier om te gaan met aanvullende diagnostiek.

Ron is voorzitter van de Federatie Medisch Coordinerende Centra.

 

Resi Olde Olthof

Positieve Gezondheid


Resi Olde Olthof

 De aandacht verleggen van de aandoening van je patiënt naar diens veerkracht en wat iemands leven betekenisvol maakt. Verruim je blik met behulp van het concept Positieve Gezondheid en raak geïnspireerd om hiermee zélf aan de slag te gaan. Resi heeft een achtergrond o.a. als VS én PA, is hoofdopleider MANP in Enschede én trainer i.o Positieve Gezondheid.  

Trouw aan jezelf 

Juriaan Galavazi

We halen onze patienten uit de wachtkamer, maar waar staan we zelf? Hoe zorg jij als zorgprofessional voor jezelf en jouw patiënt? Laat je inspireren door een holistische kijk op zorg in deze interactieve sessie. Juriaan is arts, coach en auteur van twee bestsellers

Dagvoorzitter

Saskia Kobes , verpleegkundig specialist Huisartsenpraktijk Wateringseveld én bestuurslid van Netwerk 1e lijn.

Organisatie

Dit evenement wordt georganiseerd door Netwerk VS 1ste lijn. Het bestuur bestaat uit: Anne Delahaije (vz) , Saskia Kobes, Saskia Claassen en Maartje Spit (mede vz). Het bestuur wordt landelijk ondersteund door Nathalie van Elck, bestuurslid V&VN VS.  

Sanne van den Biggelaar van Congress & Meeting Services Holland ondersteunt dit congres organisatorisch.

Organisatie: bestuur van Netwerk VS1ste lijn, er zijn geen sponsoren of commerciële belangen voor dit event. info@vs1stelijn.nl  | www.vs1stelijn.nl