dermatoscopie.nl
Online basiscursus dermatoscopie

Naast onbeperkte toegang tot de online basiscursus dermatoscopie krijg je ook:

 • Gratis 1 jaar lidmaatschap op dermatoscopieplatform.nl
  • Beeldenbank en afgeronde casuïstiek
  • Het laatste (wetenschappelijke) nieuws over dermatoscopie en dermato-oncologie
  • Dagelijkse uitdagende casuïstiek bespreken en sparren met enthousiaste collega’s.
  • Deskundige begeleiding op het forum.
 • Online training teledermatoscopie.
 • Verdiepende webinars (zoals vaatpatronen en valkuilen bij dermatoscopie) 
 • Maandelijks herkenbare casuïstiek en relevante updates via de mail.
Huisarts Mattenja Dirks
Mattanja Dirks, huisarts

"Ik wilde me graag verdiepen in het gebruik van de dermatoscoop. In deze cursus werden de onderwerpen besproken die ik wilde leren en daarnaast leek het mij erg fijn daarna ook nog contact/feeling te kunnen houden middels casuïstiek met de dermatoscoop! Hierdoor gebruik ik de dermatoscoop nu in de dag praktijk waarbij het mogelijk is pluis van niet-pluis laesies te beoordelen. De samenwerking via het platform/mail was prettig en snel. Het meest waardevol vond ik de terugkoppeling op het platform en de feedback op de huiswerkopdrachten was zeer leerzaam. Het is een fijne cursus om online te doen en na de cursus kun je ook nog blijven oefenen met casuïstiek met anderen."

Huisarts Marieke Romkens
Marieke Römkens, huisarts

"De online basiscursus vond ik een mooie aanvulling op een eerder gevolgde cursus die ik toevallig nét ervoor had gevolgd en waarna ik me nog niet bepaald bekwaam voelde. Zoals zo vaak in ons vak; meer doen levert meer expertise op. Na de cursus had ik een basis. Met het dermatoscopieplatform als back-up heb ik zelf veel casussen ingebracht, waardoor mijn kennis en kunde vergrootte.

Alle plekjes komen nu bij mij op het spreekuur en het is fijn om de patiënt nu meer te kunnen bieden in de 1e lijn. De online basiscursus biedt duidelijke slides, ook handig dat je ze kunt terugkijken, ook op je mobiel (dus ook in “verloren” uurtjes). De online basiscursus biedt een fijn naslagwerk wat zorgt voor een goede basis! Ik zou de online basiscursus absoluut aanraden aan collega’s!"

Verpleegkundig Specialist Tjitske Huisman
Tjitske Huisman, verpleegkundig specialist

"Ik liep aan tegen een enorm kennistekort en wilde me graag ontwikkelen op het gebied van dermatoscopie. Voordat ik de online basiscursus volgde had ik al diverse cursussen gevolgd maar ik bleef me onzeker voelen in de praktijk waardoor ik eerder geneigd was om te verwijzen naar de dermatoloog. 

Door de vele voorbeelden en de theoretische achtergronden van de online basiscursus ben ik beter in staat om een beoordeling te doen. 

Wat ik geweldig vind is dat ik steeds terug kan vallen op het lesmateriaal van de cursus. Er is veel herkenbare casuïstiek! Het meest waardevol vind ik de combinatie van beeldmateriaal waarbij uitleg is wat je eigenlijk ziet. Het maakt de theorie heel praktisch."

Spico e-ducatie Roerlaan 16, 5691 HJ Son en Breugel | KvK 72973897