dermatoscopie.nl

Naast toegang tot de
online basiscursus dermatoscopie krijg je ook:

Basiscursus dermatoscopie

Basis

497,-

 • 12 online modules met 32 videotrainingen
 • 1 jaar toegang tot de cursus.  
 • 8 weken toegang en begeleiding  op het interactieve forum
 • Maandelijkse casuïstiek bespreking
 • Gratis online training teledermatoscopie consultatie in de huisartsenpraktijk. t.w.v. €47,-
 • 10 accreditatie punten (NL) 

Basiscursus dermatoscopie

Compleet

597,-

 • 12 online modules met 32 videotrainingen
 • 1 jaar toegang tot de cursus. 
 • 1 jaar toegang tot het Dermatoscopie Platform t.w.v. €147,-
 • 1 jaar toegang en begeleiding  op het interactieve forum
 • Maandelijkse casuïstiek bespreking
 • Gratis online training teledermatoscopie consultatie in de huisartsenpraktijk. t.w.v. €47,-
 • Ieder kwartaal toegang tot verdiepende en interactieve online workshops voor leden
 • Gratis praktisch basishandboek dermatoscopie t.w.v. €24,95 (verzendkosten België €9,95). 
 • 10 accreditatie punten (NL) 

Basiscursus dermatoscopie

Uitgebreid

827,-

 • 12 online modules met 32 videotrainingen
 • Onbeperkt toegang tot de cursus. 
 • Lifetime lidmaatschap van het Dermatoscopie Platform t.w.v. €247,-
 • Onbeperkt toegang en begeleiding op het interactieve forum
 • Maandelijkse casuïstiek bespreking
 • Gratis online training teledermatoscopie consultatie in de huisartsenpraktijk. t.w.v. €47,-
 • Ieder kwartaal toegang tot verdiepende en interactieve online workshops voor leden
 • Gratis praktisch basishandboek dermatoscopie t.w.v. €24,95 (verzendkosten België €9,95). 
 • Bonus: 8 extra online videotrainingen t.w.v. €249,-: 
  • Valkuilen, tips & tricks bij dermatoscopie
  • Dermatoscopie van acrale laesies
 • 10 accreditatie punten  (NL) 
Huisarts Marieke Romkens

Marieke Römkens, huisarts

"De online basiscursus vond ik een mooie aanvulling op een eerder gevolgde cursus die ik toevallig nét ervoor had gevolgd en waarna ik me nog niet bepaald bekwaam voelde. Zoals zo vaak in ons vak; meer doen levert meer expertise op. Na de cursus had ik een basis. Met het dermatoscopieplatform als back-up heb ik zelf veel casussen ingebracht, waardoor mijn kennis en kunde vergrootte.

Alle plekjes komen nu bij mij op het spreekuur en het is fijn om de patiënt nu meer te kunnen bieden in de 1e lijn. De online basiscursus biedt duidelijke slides, ook handig dat je ze kunt terugkijken, ook op je mobiel (dus ook in “verloren” uurtjes). De online basiscursus biedt een fijn naslagwerk wat zorgt voor een goede basis! Ik zou de online basiscursus absoluut aanraden aan collega’s!"

Verpleegkundig Specialist Tjitske Huisman

Tjitske Huisman, verpleegkundig specialist

"Ik liep aan tegen een enorm kennistekort en wilde me graag ontwikkelen op het gebied van dermatoscopie. Voordat ik de online basiscursus volgde had ik al diverse cursussen gevolgd maar ik bleef me onzeker voelen in de praktijk waardoor ik eerder geneigd was om te verwijzen naar de dermatoloog. 

Door de vele voorbeelden en de theoretische achtergronden van de online basiscursus ben ik beter in staat om een beoordeling te doen. 

Wat ik geweldig vind is dat ik steeds terug kan vallen op het lesmateriaal van de cursus. Er is veel herkenbare casuïstiek! Het meest waardevol vind ik de combinatie van beeldmateriaal waarbij uitleg is wat je eigenlijk ziet. Het maakt de theorie heel praktisch."

Huisarts Pieter Khamis

Pieter Abu Khamis, huisarts

"De reden om de cursus te gaan volgen was dat ik beter wilde worden in dermato-oncologie. Met deze cursus heb ik basisstappen gezet in de dermatoscopie. De samenwerking met de docent verliep erg prettig, Maartje is erg betrokken."

Veelgestelde vragen basiscursus dermatoscopie

Is de cursus voor mij geaccrediteerd?

De online basiscursus is geaccrediteerd voor huisartsen, verpleegkundig specialisten en physician assistents voor 10 punten.  

Hoe lang ben je gemiddeld bezig om de cursus te volgen?

Sommige ronden de cursus met 5 weken af, anderen doen er 15 weken over. Gemiddeld wordt de cursus is 8 weken afgerond.

Is mijn dermatoscoop geschikt voor de online cursus?

Het is belangrijk om een hybride dermatoscoop te gebruiken. In dit artikel lees je er mee over. Heb je interesse in een dermatoscoop van Heine, dan krijg je via dermatoscopie.nl 75 euro korting op een van de drie modellen. Meer weten?

Ik heb een vakantie gepland tijdens de online cursus is dat een probleem?

Dat is geen enkel probleem, je kunt de cursus in je eigen tijd en tempo volgen. Het wordt wel geadviseerd om de cursus na de vakantie weer op te pikken zodat je alsnog de cursus kunt afronden. Let wel op indien je een basispakket hebt gekozen want dan vervalt de begeleiding op het interactieve forum 12 weken na start van de cursus. 

De cursus blijft één jaar toegankelijk. Deze termijn gaat in op de startdatum van de cursus. Begint je cursus op 1 maart 2021, dan heb je tot 1 maart 2022 onbeperkt toegang tot het platform en de cursus.

Hoe worden de lessen aangeleverd?

Elke week ontvang je een email met daarin het volgende cursusdeel. Dit zijn video’s variërend van 10 – 60 minuten. De gemiddelde studiebelasting is 1-1,5 uur per week.

Kan ik de cursus ook op mijn tablet of smartphone volgen?

Ja dat kan via Internet, maar er is ook een app beschikbaar voor betere prestaties. Deze app is gratis te downloaden ‘Huddle community & e-learning’. Om in te loggen gebruik je dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als op het dermatoscopie platform.

Moet ik ook software aanschaffen om de cursus te kunnen volgen?

Dat is niet nodig. Je hebt alleen toegang nodig tot Internet via Google Chrome. Mocht dit niet op je computer staan, dan kun je deze browser gratis downloaden via Google.

Hoe leg ik contact met mijn mede cursisten?

Dat kan via het forum. Er is een rubriek met actuele casuïstiek, afgeronde casuïstiek en een vraagbaak waar je al je vragen en casussen kwijt kunt. Je ontvangt vaak dezelfde dag al een reactie.

Hoe privé zijn de berichten die ik plaats op het platform?

Er zijn open en besloten items op het platform. Als je nog niet bent ingelogd zie je welke items privé zijn doordat ze lichter van kleur zijn en ze niet toegankelijk zijn. De besloten items zijn verder herkenbaar doordat erachter staat ''leden''. Alle berichten die hier geplaatst worden zijn privé en niet toegankelijk voor niet-leden. De berichten worden ook niet geïndexeerd door zoekmachines zoals Google.

Is er ook een vervolgcursus dermatoscopie?

Nadat de basiscursus is afgerond is het mogelijk om deel te nemen aan een cursus voor gevorderden. Hier lees je er alles over. 

Door privé omstandigheden kan ik de cursus nu niet (meer) volgen. Wat moet ik doen?

Hiervoor zijn de annuleringsvoorwaarden belangrijk. Na betaling van de cursus kun je deze kosteloos annuleren binnen 2 weken. Daarna worden annuleringskosten in rekening gebracht. Lees hiervoor de algemene voorwaarden goed door. Indien je al gestart bent met de cursus neem dan even contact op via info@dermatoscopie.nl om te kijken wanneer de cursus hervat kan worden. De cursus kan in overleg ook worden overgedragen aan een collega huisarts, VS of PA.

Vragen? Of even sparren?